Vitamín E prispieva k:
- Ochrane buniek pred oxidačným stresom.
Pod pojmom oxidačný stres rozumieme porušenie rovnováhy medzi vznikom voľných radikálov a ich odstránením pomocou prirodzených lapačov – bunkových antioxidantov. Voľné radikály sa dostávajú do tela z vonkajšieho prostredia prachom, smogovými časticami, cigaretovým dymom, smaženými jedlami alebo sa vytvárajú aj v organizme počas zápalových ochorení ako vedľajšie produkty. V našom organizme poškodzujú bielkoviny, lipidy, oslabujú bunky. Nesporná je aj ich negatívna úloha v procese starnutia.
Vitamín E, odborne nazývaný tokoferol, patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. Je potrebný pre ochranu buniek a jeho úloha spočíva predovšetkým v jeho antioxidačnej schopnosti. Má detoxikačné účinky. Možno ho považovať za najdôležitejší antioxidant v tele, ktorý vychytáva v organizme voľné radikály.
Pri nízkej hladine vitamínu E v tele sú nedostatočne chránené membrány buniek a DNA pred voľnými radikálmi.
Užívaním vitamínu E možno účinne chrániť aj bunky pred poškodzovaním, ktoré vzniká v dôsledku pôsobenia voľných radikálov a je vhodné ako prevencia závažných očných ochorení.
Tento výrobok obsahuje vitamín E (D-alfa-tokoferolacetát) z prírodných zdrojov.
Výživové hodnoty:
v 1 kapsule
% RVH*
Vitamín E (D-alfa-tokoferolacetát)
294 mg
2450%
* Referenčná výživová hodnota
Zloženie: Vitamín E, stabilizátor: želatína, emulgátor: glycerol a voda.
Dávkovanie: Užívajte jednu kapsulu denne spolu s jedlom.
Informácia pre alergikov: Tento produkt obsahuje sójové deriváty (bez GMO).
Skladovanie: Uchovávajte na suchom a chladnom mieste!
Upozornenie: Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nie je určené ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.
Výživové tvrdenia zodpovedajú platnej legislatíve v zmysle nariadení Európskeho parlamentu a Rady ES č. 1924/2006 a nariadení Komisie č.432/2012 o výživových a zdravotných tvrdeniach na potravinách – vrátane výživových doplnkov.